Evenimente economice neprevăzute, comunicate, știri despre marile companii sau modificări ale politicii economice naționale sunt doar câteva evenimente care pot provoca volatilitatea pieței bursiere.

În aceste zile, impactul economic al coronavirusului pe piețele bursiere este unul puternic. Marți, prețul petrolului a scăzut în Asia, ceea ce poate fi un efect direct al preocupărilor legate de coronavirus.

Image result for stocks coronavirus

Cotațiile US Crude Oil WTI din SUA au scăzut cu 0,6% la 51,99 USD până la 1:15 AM ET (05:15 GMT). International Brent Oil Futures au scăzut cu 1,0% până la 57,10 dolari.

În ciuda măsurilor de prevenire pe care autoritățile chineze le iau, cum ar fi anularea evenimentelor pentru a evita călătoriile care pot răspândi virusul, impactul negativ continuă.

Agenția Internațională pentru Energie a raportat că virusul ar putea scădea cererea de petrol în primele trei luni ale anului.

De asemenea, Apple s-a alăturat companiilor care estimează pierderi cauzate de virus. Compania tehnologică și-a avertizat investitorii că este mai puțin probabil să îndeplinească îndrumările financiare din trimestrul doi, deoarece focarul a redus producția de iPhone-uri.