Salutare investitori!

Se poate observa cu ușurință că, în timpul focarelor de coronavirus, piețele bursiere au o perioadă de volatilitate mai mare decât de obicei. Unii indici din piața bursieră s-au confruntat cu scăderi mari după izbucnirea coronavirusului, în timp ce
alții, deși se confruntă cu scăderi, au reușit să marcheze o recuperare sau probabil o vor face în viitor.

Deși nu poate fi anticipat cum vor reacționa piețele bursiere la evenimentele actuale și viitoare, iată companiile care au sau sunt mai susceptibile să aibă o recuperare pozitivă în timpul și după izbucnirea coronavirusului:

Apple – compania tehnologică a fost lovită de coronavirus, închizând toate birourile sale comerciale și magazinele din China continentală. Dar analiștii preconizează că Apple se recuperează rapid, iar oficialii companiei au anunțat că redeschid magazine în China, ceea ce va avea un impact pozitiv imens pentru companie.

Nike – au existat îngrijorări în privința faptului că virusul va afecta operațiunile Nike în China, iar acest lucru s-a și întâmplat. În timp ce compania rămâne sub presiunea epidemiei, este foarte probabil ca acțiunile NKE să crească pe viitor.

Netflix – acțiunile gigantului de streaming au scăzut cu 7% față de ultimele 52 de săptămâni. Și compania are foarte puțină expunere la coronavirus, deoarece nu are nicio operațiune în China, astfel încât acțiunile NFLX vor începe probabil să se recupereze.

Amazon – acțiunile companiei au scăzut brusc luna trecută din cauza temerilor de coronavirus. Dar afacerea de comerț electronic continuă să domine lumea cumpărăturilor online. Acțiunile Amazon în ultima săptămână au scăzut mai puțin decât restul.